Irány észak
May 31
Irány észak
Mi a szart kiabál már megint ez a nő, hasít beléd a gondolat, miközben haladsz végig a gangon, és azon jár az agyad, bezártad-e egyáltalán az ajtót.
Vendégjáték
May 12
Vendégjáték
Csörgött a telefon, fölvettem. Este nyolc, akkorra menjek, mindenképp öltönyben, ez és ez a cím, ne legyek túl rikító és ne is játsszak túl hangosan, mondta a férfi a vonal túloldalán, és én csak annyit feleltem, hogy rendben, ott leszek.
Hajsza
Jan 24
Hajsza
Éles fény hatol a szemembe, mikor kilépek a kávézó ajtaján. Valaki meglökte a vállam, de hiába nézek vissza, nem látok szinte semmit, a szemüvegem homályos.
Spirál
Jan 24
Spirál
Hason fekve ébredt. A szemgödre tele volt könnyel, egy álom maradékával. Zsibbadt a bal karja, alig bírta mozdítani, és az ablakon túlról áradó fény zavarni kezdte a szemét.
Hárman
Jan 24
Hárman
Előző este a három részből álló égősor két tagja csődöt mondott, és nem villant fel soha többé, így tulajdonképpen sötétben kellett matatnom a konyhában.
Gerely
Jan 24
Gerely
Apám megvert ma is. Nem olyan keményen, mint szokott, de azért fájt. Sajog a hátam, a derekam. Ott vékony a bőr, s ha szíjjal ver, azon a helyen csíp a legjobban. Nehéz, zsíros szag terjengett a levegőben, mikor hazaértem. Félhomály szorította össze a hosszúkás előszobát.
Reggeltől reggelig
Jan 24
Reggeltől reggelig
A plafon fehér négyszöge tárul eléd, mikor fölnyitod a szemed. Édeskés íz lepi el a szádat, mintha tejbe dugnád a nyelved, az első mozdulat csak egy biccentés. Nem vagy teljesen magadnál.
Betelgeuse
Jan 24
Betelgeuse
„Mintha egy másik hold is sütne az éjszakai égbolton” – ez a mondat szivárog a rádióból, miközben tekergetem a sávváltót, hátha megszűnik a mellette motozó, idegtépő zörej.
Lefekvés előtt, ébredés után
Jan 18
Lefekvés előtt, ébredés után
Lefekvéshez készülődtem. Pontosabban, hogy imádkozzak, mikor váratlanul megcsörrent a telefon. Hátrahőköltem, mert azonnal lüktetni kezdett bennem a vér a berregő hang miatt. Fölkaptam a kagylót, hogy megszűnjön a falakról visszaverődő zörej.